ENGELLİLERE ''GÖNÜLLÜ DOSTLUK GRUBU''

Kahramanmaraş’ta bir grup Dostluk Grubu gönüllüsü insan, Kahramanmaraş İşitme Engelliler Eğitim Kültür ve Spor Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

    ENGELLİLERE ''GÖNÜLLÜ DOSTLUK GRUBU''
    11 Aralık 2014 - 10:44

    Önümüzdeki hafta içinde kutlanacak olan 3 Aralık Engeller Günü nedeniyle böyle bir etkinlik düzenlendiğini ifade eden Pazarcık Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Akbaba, işitme engellilerin de toplumun bir parçası olduğunu belirterek,Çetinkaya Tekstil Ltd. Şti. Sahiplerinden Nurdoğan Çetinkaya ve kardeşi Adem Çetinkaya’ya ikramlarından dolayı teşekkür etti.  

     

     öğle yemeğine  Onikişubat  Belediye Meclisi Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Komisyonu Başkanı Muhammed Mustafa Doğru Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Gökhan Gökşen, Pazarcık Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Akbaba, Onikişubat Belediye Meclisi Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Komisyonu Başkanı Muhammed Mustafa Doğru, Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı Arif Demir, gönüllüler Cengiz Güdüklü, Ayşegül Dilbirliği, İlkay Yılmaz, kanalmaras.com koordinatörü Mustafa Karaaslan, Kahramanmaraş İşitme Engelliler Eğitim Kültür ve Spor Derneği Başkanı Muhammed Akif Kirişçi ile dernek üyesi işitme engelliler katıldılar.

     

    MECLİS ÜYESİNDEN MESAJ

     

    Onikişubat Belediye Meclisi Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Komisyonu Başkanı Muhammed Mustafa Doğru da, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Bey’in selamlarını söyleyerek başladığı konuşmasında engellilerin toplumda her zaman var olduğunu belirterek, belediye olarak ilçelerinde ve diğer ilçelerdeki engellilerin tespitine çalıştıklarını ve bu çalışmanın sonuçlanmasının ardından da engellilere yönelik çalışmalar yapılacağını söyledi.

     

    Doğru, Onikişubat Belediyesi olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını ifade ederek “Belediyemiz engellilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Sayının kesin olarak ortaya çıkarılmasının ardından engellilere yönelik çalışmalarımıza hız vereceğiz. Engelliler de bu toplumun ve bizlerin birer parçasıdır” dedi. Komisyon Başkanı Doğru, İşitme Engelliler Derneği’ne yer tahsisi konusunda da çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

     

    Birliktelik toplantısında konuşan Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı Arif Demir ve Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Gökhan Gökşen de engellilerin sorunlarının çözümü noktasında herkese görev düştüğünü kaydetti.

    SORUNLAR ANLATILDI SORULAR  CEVAPLANDIRILDI.

     

    Öte yandan yemeğe katılan işitme engelliler sorunlarını anlattılar. Kahramanmaraş İşitme Engelliler Eğitim Kültür ve Spor Derneği Başkanı Muhammed Akif Kirişçi’nin konuşulanları işaret diline, işaret dilini de konuşmaya çevirerek tercümanlık yaptığı toplantıda  Sorunların ilgili makamlara iletilmek üzere  Muhammed Mustafa Doğru,Muhammet Akif Kirişçi  ve Arif Demir, sorunların yazılı olarak kendilerine bildirilmesini istediler.

    Davetlilere ve Dernek Üyelerine  tavuklu pilav, kıymalı tava ve cacıktan oluşan menü ikram edildi.

    Bu haber 2287 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum