Engeliler Günü Yürüyüşü

Kahramanmaraş'ta, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelliler yürüyüş düzenledi.

    Engeliler Günü Yürüyüşü
    03 Aralık 2014 - 16:09 - Güncelleme: 04 Aralık 2014 - 12:37

    Kahramanmaraş’ta, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelliler yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe katılan engelliler, valilik bahçesinde basın açıklaması yaptı. 

    Kahramanmaraş’ta, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, engelli vatandaşların sorunlarına farkındalık oluşturmak amacıyla, valilik, merkez ilçe belediyeleri ve kentte faaliyet yürüten çeşitli engelli derneklerinin katkılarıyla yürüyüş düzenlendi. Kortej oluşturarak müftülük meydanından başlayan yürüyüş, yaklaşık 300 metre ilerideki valilik binasında sona erdi.

    Burada, engelliler adına basın açıklaması yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, engellilerin sorunlarına değindi. Dünya nüfusunun yüzde 12’sini engellilerin oluşturduğunu aktaran Sertpolat, "Engellilerimizin devlet olarak bakımını üstlenmek yetmiyor, her şeyiyle bizden farkı olmayan bu insanların sosyal hayata kazandırılması bizim için asıl hedeftir. Toplumumuzun engelli vatandaşlarımıza yönelik hassasiyetini arttırmamız gerekiyor." dedi.

    Her insanın bir engelli adayı olduğunu ifade eden Sertpolat şunları kaydetti: "Türkiyegenelinde 450 bin engelli vatandaşımızın bakıcısına 750 TL’lik bir ücret ile devletimiz destek olmaktadır. İlimizde 8 bin 500 aileye evde bakım ücreti ödüyoruz. Bu rakamları çoğaltmak mümkün, Bakanlığımızın yaptığı çalışmalardan birisi de engellilere ücretsiz seyahat hakkı getirmesi. Kamu binaları ve toplu taşıma araçları engelliler için erişilebilir hale getirildi. Bu gün gerçekleştirdiğimiz yürüyüş ile bu insanların yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek istiyoruz."


    Bu haber 1321 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum