Elbistan'a Teknoloji Fakültesi Müjdesi

KSÜ Rektörü Karaaslan, Elbistan ilçesini ziyaret etti.

    Elbistan'a Teknoloji Fakültesi Müjdesi
    10 Ağustos 2014 - 13:55

    Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ve beraberinde ki heyet Elbistan ilçesini ziyaret etti.

    İlk olarak Elbistan Teknoloji Fakültesi ve Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nda incelemelerde bulunan Rektör Karaaslan daha sonra Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve Belediye Başkanı Durmuş Küçük’ü ziyaret etti.

    Elbistan MYO ziyaretinde bir konuşma yapan Karaaslan, Teknoloji Fakültesi’nin kapsamlı bir tadilattan geçirileceğini ifade etti.

    ‘Yapacağımız tadilat makyaj olmayacak.’ diyen Karaaslan sözlerine şöyle devam etti: “Elbistan Teknoloji Fakültesi’ne ek kontenjanla öğrenci almak için tüm hazırlıklarımızı bitirmemize rağmen YÖK uzun zamandır ilk defa ek kontenjanla öğrenci almayacağını duyurdu. Dolayısıyla Enerji Mühendisliği Bölümü’ne öğrenci alma şansımız da ortadan kalktı. Alabilseydik Kahramanmaraş Yüksek Okulu bünyesinde eğitime hemen başlayacaktık. Ama bunu sağlayamadık. Biz, fakültemizin genişleyerek hayatına devam etmesi için çaba gösteriyoruz. Son gelen kararla da Teknoloji Fakültemizden mezun olanların ‘mühendis’ unvanı ile mezun olacakları bildirildi. YÖK bu konudaki kararını yeni açıkladı. Teknoloji Fakültemiz için Elbistan MYO yerleşkesi içerisinde yer alan binayı güzel bir şekilde restore edeceğiz. Çevre düzeniyle, ısıtmasıyla, kaplamasıyla tamamen restore edilecek ve eğitime orada başlayacağız”

    ELBİSTAN- AFŞİN ARASINDA YERLEŞKE İÇİN 2 BİN DÖNÜM YER AYRILDI

    Karaaslan, Afşin-Elbistan arasında kalan 2 bin dönümlük alanın ayrılması işlemlerinin tamamlandığını, önümüzdeki dönemde bu alanın kurulacak üniversite için yerleşke olacağını ifade etti. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın bölgeye bir üniversite yerleşkesi kurulması yönündeki düşüncesinin, bu hedefe yönelme ve bu konudaki çalışmanın hızlandırılmasına vesile olduğunu hatırlatan Rektör Karaaslan şunları dile getirdi: “AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Mahir Ünal beyin, Afşin-Elbistan-Göksun’a hitap edebilecek bir alanda bir üniversite yerleşkesi kurulması yönünde düşüncesi var. Biz de Sayın Gurup Başkan Vekilimizin bu güzel düşüncesini destekledik. Bu güzel ve doğru düşünce çerçevesinde üniversite yerleşkesi olarak kullanılacak Elbistan-Afşin arasında kalan bir bölgede 2 bin dönüme yakın bir araziyi 1,5 yıllık bir çalışma sonrasında ayırmış bulunuyoruz. Bugün-yarın son karar verilecek.”

    KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI ZİYARET EDİLDİ

    Karaaslan, beraberindeki heyetle buradan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’un makamına geçti. Karaaslan’ın ziyaretiyle ilgili olarak açıklama yapan Kaymakam Akkoyun şunları konuştu: “Teknoloji Fakültemizin öğrenci alması bölgemiz adına önemli bir adım. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Açık Öğretim sınavları inşallah önümüzdeki seneden itibaren Elbistan’ımızda da yapılacak. Bu anlamda koordinatörlük görevlendirmeleri yapıldı. Gerekli altyapısı en kısa sürede sağlanacak. Böylece bölgemizdeki en büyük sıkıntılardan biri de giderilmiş olacak. Sayın Rektörümüze teşekkür ediyoruz. Koordinatörlük bu işin altyapısının sağlanması noktasında bizler de kendilerine bütün desteği vereceğiz. AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Mahir Ünal Beyefendi’nin de üzerinde durduğu Afşin ve Elbistan’a birlikte fayda verecek bir yerleşke alanının bölgeye eğitim ve diğer alanlarda ciddi dönüşüm sağlayacağını düşünüyoruz. İnşallah önemli bir yatırım olur. Bu anlamda bizler de üzerimize düşen her konuda yardım etmeye ve destek olmaya hazırız.”

    Ardından Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük’ü ziyaret eden Rektör Karaaslan ve beraberindeki heyet Başkan Küçük’e hayırlı olsun dileklerini iletti. Rektör Karaaslan ve heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Küçük ise yapmış olduğu hizmetler hakkında bilgi vererek: “ Sayın Rektörümün ve kıymetli heyetinin bizleri ziyarete gelmesi bizleri ziyadesi ile memnun etti. Sayın Rektörümün her zaman bizim yanımızda olduğunu biliyoruz ve bizde onun yanında olduğumuzu söylüyoruz, kendisinin Elbistan’ımıza verdiği kıymetin bir tezahürü olarak bizde belediye olarak üniversite öğrencilerimizin şehrimize gidiş gelişlerini rahatlatmak adına 2 adet otobüsü hemen hizmete geçireceğiz.” diye konuştu.

    K.S.Ü Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Elbistan ilçesine kurulan Teknoloji Fakültesi’nin önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci kabulüne başlayacağını söyledi.

    KSÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaaslan’ın Elbistan ziyaretine. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Bakan ile Prof. Dr. Ahmet Tutuş, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Kıymık, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Pak, Elbistan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Köse, Genel Sekreter Vekili Mithat Karaaslan ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Akın Ozan katıldı.

    Bu haber 1201 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum