Elazığ'da Biber Gazlı Müdahale, Batman'da Davul Zurnalı Eylem

Eğitim- Sen üyeleri, Elazığ ve Batman'da okulları boykot eylemi yaparak yürüyüş düzenledi.

    Elazığ'da Biber Gazlı Müdahale, Batman'da Davul Zurnalı Eylem
    13 Şubat 2015 - 15:58

    Eğitim- Sen üyeleri, Elazığ ve Batman'da okulları boykot eylemi yaparak yürüyüş düzenledi. Elazığ'da, valilik kararıyla toplantı ve gösterilere yasaklanan PTT Meydanı'na yürümek isteyen gruba  polis biber gazıyla müdahale etti. Batman'da ise sendika üyeleri davul-zurna eşliğinde olaysız yürüdü.

    Hürriyet Caddesi Eğitim Sen Şubesi önünde toplanan gruba, Fevzi Çakmak Mahallesi'nden gelen çoğunluğu lise öğrencilerinin katılması ile 200- 250 kişilik grup, PTT Meydanı'na yürümek istedi. Burada sıkı önlem alan polis yetkilileri ile sendika üyeleri arasında yaşanan tartışmalardan sonra, polisin yolun açılması konusunda yaptığı uyarıya rağmen yürümekte ısrar eden gruba, biber gazı sıkalarak müdahale edildi. Biber gazından fenalaşanlar olurken, grup içerisinde ye ralan bazı göstericiler de ellerindeki flama sopaları ile polise saldırdı. Kısa süren arbede sonrası, biber gazı sıkılarak grup dağıtıldıktan sonra, Eğitim Sen Şube Başkanı Fuat Koç, basın açıklaması yaptı. Yapılan konuşmadan sonra grup sessizce dağıldı.

    BATMAN'DA DAVUL-ZURNALI YÜRÜYÜŞ

    Eğitim-Sen Batman Şubesi 'Laik, bilimsel, ana dilde eğitim ve demokratik yaşam' için bir günlük boykot eylemi yaptı. Sanat Sokak üzerinde bir araya gelen sendika üyelerine, sivil toplu örgütü temsilcileri de destek verdi.

    Davul-zurna eşliğinde halay çeken eğitimciler, daha sonra Eğitim-Sen Şube Başkanı Aziz Turay'ın yaptığı basın açıklaması, yoldan geçen vatandaşlar tarafından alkışlarla desteklendi. - Batman

    Bu haber 1051 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum