DAYIOĞLU : "BASINDAN ELİNİZİ ÇEKİN."

Gazeteciler ve Basın Emekçileri Derneği Genel Başkanı SALİH DAYIOĞLU, yaptığı yazılı açıklamada “ Basından elinizi çekin diyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı FATMA ŞAHİN, Şehitkâmil Belediye Başkanı RIDVAN FADILOĞLU ve GSO Başkanı ADİL KONUKOĞLU’nada sert çıkarak, basını bölmekle elinize ne geçecek? ” dedi

    DAYIOĞLU : "BASINDAN ELİNİZİ ÇEKİN."
    27 Ekim 2014 - 17:36

    GABED Genel Başkanı SALİH DAYIOĞLU, Gaziantep basınında kaosa yol açan ayrımcılık konumuna değinerek, basından ellerin çekilmesini hatırlatıp Valinin adını kullanarak kurumlara liste yayınlamasını eleştiriyor ve kınıyoruz. Her işiniz bitti sadece basını bölmek mi kaldı? Fatma şahin, Adil KONUKOĞLU ve Rıdvan FADILOĞLU’na diyeceğimiz şudur. Yaptığınız bu işler son derece yanlıştır. Basını böyle yaparak yanlı haber yapılmasına zorlamak olmaz mı?  GGC Başkanı İbrahim AY, sizden aldığı güçle basını bölmeye çalışmaktadır. Peki cemiyetin size sunduğu listede yönetiminde evinde gazete çıkaran günlük gazete olarak yayın yapan ve haftalık olarak bulunan gazetelerden hiç yayını aksatan yok mu?  Amacınız basını bölmek mi? Bunun tam aksine birleştirici olsanız daha uygun olmaz mı? GSO, başta bu konularda GTO, OSB, GAİP ve GTB ile ortak karar alırken bu konuda neden ortak karar almadınız? Onlar sizin uygulamanıza dâhil olmadılar. O halde siz neden ayrı baş çekiyorsunuz. Basını parçalamak-bölmek size ne kazandırır? Siz kendi yandaşlarınızı seçmek için mi böyle yapıyorsunuz?  10 Gazetenin ilanını kesmekle acaba FATMA ŞAHİN, ADİL KONUKOĞLU ve RIDVAN FADILOĞLU ne kazandı? Duyumlarınıza göre 18 günlük ve 18 haftalık gazete belirlendi. Ben merak ediyorum acaba ileride bunu kaça düşüreceksiniz? Yanınızda kaç yandaş basın bırakacaksınız? Ama ben zannetmiyorum ki Gaziantep, basınını böyle kolay aldanmaz.” Şeklinde konuştu.

    AİLELERDEN GÖZYAŞLI BEDDUA

    Öte yandan basında çalışan ve ilanları kesilen gazete sahiplerine aileleri ve çocukları gözyaşları içerisinde Fatma ŞAHİN’e Rıdvan FADILOĞLU’na ve Adil KONUKOĞLU’na beddua ederek kahrettiler. Bayram ilanı kesilen bazı gazeteler aileleri “İlanımızı kim kestiyse Allah’ından bulsun. Onlar da ekmeğe muhtaç hale gelsinler.” Şeklinde konuşarak sitem ettiler.

    BASINDAN HERKES ELİNİ ÇEKSİN

    Basından herkesin ellerini çekmesini, basını bölme çalışmalarının son bulmasının bir kez daha hatırlattığını vurgulayan GABED Başkanı Salih Dayıoğlu, bu gelişmeler GGC Başkanının da alet olduğunu söyleyip, sözlerini şöyle sürdürdü:” Bunda herkes zarar görür. Sizin amacınız yanlı davranarak basını bölüp birbiri ne mi düşürmek? Bu makamların gelip geçici olduğunu biliyorsunuz herhalde. Basını parçalamak ile hiç kimse bir yere varamaz varılamaz.

    Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan basına ambargo koymak kimselerin haddi değildir. Unutmayın ki yarın tarih sizden hesap sorar. Eğer şu gerçeği söylemek gerekirse GGC’ nin Gaziantep’te hiçbir fonksiyonu yoktur. Bizle aynı konumdadır. Hatta biz şuan da daha faal durumdayız. Bize kayıtlı üye olarak 26 gazete ve 28 sarı basın kartı sahibi var diğer iller hariç. Herkeste bunu böyle bilsin. Şunu yine hatırlatıyorum ki, bizde yani GABED olarak temiz gazete çıkarılmasından yanayız. Gaziantep basınında tehdit ve şantaj gazeteciliği yapanlar varsa açıklansın. Bunu bilip de açıklamayan müfteridir, namerttir. GGC olarak böyle çirkin açıklamalar yapmak etik değildir. Biz GABED olarak birlik ve beraberlikten yanayız. Bunu her zamanda tekrarlıyoruz. Temiz bir basın için çabalıyor ve çabalayacağız. Ancak yine söylüyorum, bu sorunları kendi içimizde süre vererek çözelim. Aslında en doğrusu da bu olmaz mı? hatta şunu bir kez daha hatırlatıyorum eğer çok istiyorsanız İbrahim Ay’ı  basın danışmanı yapın liste hazırlanması zahmetinden de  kurtulunuz böylece büyükşehir belediyesi,GSO ve Şehitkamil belediyesi olarak verilecek ilanları tayin eder buda yetmez dedi.

    Bu haber 1394 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum