DAYIOĞLU: "ATAMIZI RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ"

Gazeteciler ve Basın Emekçiler Derneği Genel Başkanı Salih Dayıoğlu, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 76. ncı ölüm yıldönümünde rahmet ve şükranla andıklarını belirtti. Kısa adı GABED olan Gazeteciler ve Basın Emekçiler Derneği Genel Başkanı Salih Dayıoğlu, büyük önder Atatürk’ün dahi düşünceleriyle gerçekleştirmiş olduğu kurtuluş mücadeleleri ve zaferlerinin hala insanların gönlünde yaşadığına dikkat çekti.

    DAYIOĞLU: "ATAMIZI RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ"
    10 Kasım 2014 - 13:46

    Dayıoğlu mesajında şöyle dedi: “Çok yönlü ve üstün kişilikli bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden tam 76 yıl geçti. Her fani gibi o da payına düşeni yaşadı O kısacık hayatında bir ulusun kötü talihini yenmesini sağladı ve dünya tarihinde de benzeri görülmemiş izler bırakarak bu dünyadan göçtü, O bir halk adamıdır; çünkü hep halkı için uğraşmış ,halktan birisi gibi davranmıştır.Onun Benim için en büyük makam ve ödül, Türk milletinin bir ferdi olarak yaşamaktır sözü de buna kanıtlar. Dünyanın en güzel coğrafyasında, çağdaş, hür ve medeni bir toplum olarak Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet varlığı ve birliği inanç ve ülküsüyle, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından Anadolu’da başlatılan kurtuluş savaşı destanı, her Türk vatandaşının övünç kaynağı ve en öncelikli rehberi, Atatürk İlke ve İnkılapları da bu yolun hiç sönmeyecek meş’alesidir. Bu düşüncelerle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü o’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı,rahmetle ve şükranla anıyorum. Atam izindeyiz ve İzinden ayrılmayacağız.”

    GABED Başkanı Salih Dayıoğlu, meslektaşlarına da bu günün anlam ve önemine binaen, Ulu önder Atatürk’ün “GAZETECİLER, GÖRDÜKLERİNİ, DÜŞÜNDÜKLERİNİ, BİLDİKLERİNİ SAMİMİYETLE YAZMALIDIR.” Güzel vecizesini anımsatıp, bu duygularla hareket edilerek mesleki faaliyetler gerçekleştirilmesini kaydetti.

    Bu haber 977 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum