CUMHURİYET BAYRAMI ÇOŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kahramanmaraş'ta vatandaşların da yoğun ilgisiyle coşkuyla kutlandı.

    CUMHURİYET BAYRAMI ÇOŞKUYLA KUTLANDI
    29 Ekim 2016 - 15:13

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Özkan Cumhuriyet'in önemini, Cumhuriyete uzanan yolda gösterilen fedakarlıklara ve 15 Temmuz gecesinde haince kalkışılan darbe girişimine değinerek şunları söyledi;

    "Cumhuriyet misakının temelini,ülkesine sadakatle bağlı tüm insanlarımızın eşitliği ve özgürlüğü fikri oluşturmaktadır. Cumhuriyet, memleketin dört bir yanında Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kahraman Anadolu halkının olağanüstü bir gayret ve fadakarlığı ile başlattığı mücadelenin destansı bir sonucudur.

    Sütçü İmamın kahraman torunları Cumhuriyetimizi, birliğimizi ebediyen koruyacağız. Bugün de Kurtuluş Savaşı ruhu ile küresel zalimlerin maşası olan PKK ve türevlerinin insanlarımızın sokaklarına fitne sokmasına izin vermeyeceğiz. Yine küresel emperyalizm ürettiği,yaptıklarıyla İslam'a en büyük zararı veren DEAŞ terör örgürünün maskesini düşüreceğiz.

    40 yıldır bütün kurumlarımıza sızmış bu hainler, 15 Temmuz gecesi asker üniforması giymiş terörist bir grup olarak karşımıza çıktı. O kadar gözleri dönmüş ki milletin iradesinin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM), Cumhurbaşkanlığı Külliyesine ve vatandaşlarımızın üzerine Tankla ve F16'larla saldırıda bulundular.

    Milletimiz bilsin ki bu kalkışma sadece kamu yönetimini ele geçirme hareketi değildir.Bu aynı zamanda Türk evlatlarının geleceğini gasp etme kalkışmasıdır. İnsanların, düşüncelerini bile zindana atacak terörist bir saldırıydı. Eğer başarılı olsalardı kendilerine köle olmayan hiçbir insana ve düşünceye hayat hakkı tanımayacaklardı.

    Milletin üstüne tankların süren ve küresel güçlerin maşası olan hainler, bir şeyi hesaplayamadı. Bu millet Çanakkale'yi ve Kurtuluş Savaşı'nı yaşamış ve nice zaferler görmüştür. Aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu hainlerin gasp ettiği tanklara,uçaklara göğsünü siper etmiştir. Milletimiz demokrasisinden ve bölünmez bütünlüğünden taviz vermeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir." dedi.

    Vali Özkan'ın konuşmasının ardından ilkokul,ortaokul ve lise öğrencileri Cumhuriyeti anlatan şiirler okudular. Okulların geçisi, Askeri geçiş ve Belediye Bandosunun geçişiyle tören sona erdi. 

    Bu haber 775 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum