Çocuklara Flor Vernik Uygulaması

12-36 ay arası bebeklere flor-vernik uygulaması yapıldı.

    Çocuklara Flor Vernik Uygulaması
    07 Ağustos 2014 - 21:24

    Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü koruyucu diş sağlığı uygulamaları kapsamında Toplum Sağlığı Hizmetleri Şubesi Ağız ve Diş Sağlığı Birimi tarafından organize edilen programda 12-36 ay arası bebeklere flor-vernik uygulaması yapıldı.

    Türkiye’nin değişik Üniversitelerinden gelen 25 diş hekimliği fakültesi öğrencisi ve sağlık personeli, Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil eşliğinde Abdulhamithan ASM de ve Yavuz Selim ASM de 12-36 ay arası Bebeklere flor-vernik uygulandı.

    Uygulama hakkında kısaca bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener şunları ifade etti: “Dünyanın en yaygın kronik hastalıklarından biri olan diş ve dişeti hastalıkları çeşitli koruyucu uygulamalar ile önlenebilmektedir. Bizde bu kapsamda gelecek nesillerimizin ileriki yaşlarında diş ve dişeti hastalıklarına karşı önlem almak amacıyla Kırıkkale Üniversitesinin desteği ile böyle bir uygulama planladık. Bebeklerin annelerine eğitim, Çadırkentte yaşayan Suriyeli misafirlerimize ve öz bakımını gerçekleştirmekte zorlanan rehabilitasyon merkezindeki çocuklara ve huzurevindeki yaşlılarımıza çeşitli koruyucu diş hekimliği uygulamaları ile birlikte eğitim ve diş tedavileri de yapılacaktır.” 

    Bu haber 2415 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum