Çin'den İngiltere'ye Tepki...

Çin Uluslararası Radyosu - Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang, bugün Beijing'de düzenlenen olağan basın toplantısında, İngiltere Dışişleri ve Savunma Bakanları'nın kısa süre önce Güney Çin Denizi'yle ilgili sarf ettiği sözlerine değindi.

    Çin'den İngiltere'ye Tepki...
    29 Temmuz 2017 - 14:42
    Lu Kang, bu durumun bölge dışındaki az sayıdaki ülkenin Güney Çin Denizi'nde sorun çıkarma girişimi olduğunu kaydetti.

    Alınan bilgilere göre, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, dün yaptığı konuşmada, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrıldıktan sonra Asya'da uçak gemisi konuşlandırma gibi girişimlerde bulunarak bu bölgede daha önemli rol oynayacağı iddiasında bulundu.

    İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, aynı gün yaptığı konuşmada, İngiltere'nin önümüzdeki yıl anlaşmazlık yaşanan Güney Çin Denizi bölgesine uçak gemisi göndermeyi planladığını belirtti.

    Sözcü Lu, "Güney Çin Denizi gerginliğini kışkırtan ülkelerin hiçbirinin bölge içinde yer aldığına işaret etti. Bölge ülkeleri barış, istikrar ve refah için çaba harcarken, bölge dışındaki az sayıdaki ülkeyse huzura kavuşan Güney Çin Denizi'nde sorun çıkarmaya çalışmaktadır. Dünyanın diğer bölgelerindeki işlere karışarak kaos ve insani felaketler yaratan bu az sayıdaki ülke ne gibi bahaneler üretirse üretsin, Güney Çin Denizi bölgesindeki halklar bu kışkırtmalara karşı her daim uyanık kalacaktır." diye konuştu.

     
    Bu haber 751 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum