Camiler Çiçek Açtı

Kahramanmaraş Bahçelievler Camiinde yaklaşık 70 öğrencinin katıldığı yaz Kur’an-ı Kerim kursları devam ediyor.

    Camiler Çiçek Açtı
    13 Temmuz 2014 - 23:22

    23 Haziran’da başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği Yaz Kur’an-ı Kerim eğitimi kursları büyük ilgi görüyor. Öğrencilerin tatillerini değerlendirdikleri kurslarda camide görevli imamlar tarafından Din eğitimi ve Kur’an-ı Kerim dersleri veriliyor. Yaz tatilinde camileri dolduran minikler sıcak yaz günlerinde hem temiz ve serin ortamlarda bulunuyor hem de manevi olarak kendilerini geliştirme fırsatı buluyor.

    Okulların kapanmasıyla üç aylık tatile giren öğrenciler, Kur’an kurslarına gelerek hem Kuran öğreniyor hem de temiz ahlak bilgisi derslerini alıyor. Bahçelievler Camiin’de 70’e yakın talebenin katıldığı kurs hafta içi saat 08.30’dan başlayıp 12:00’a kadar devam ediyor. Bahçelievler cami imamı Yusuf Gönlü, yaz tatilinin girmesiyle öğrencilerin ve ailelerin bu yıl da Kuran Kurslarına büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Gönlü, Namaz surelerini ezber yaptırdıklarını belirterek bunlardan başarılı sonuçlar aldıklarını ifade etti.

    “Okulların kapanmasıyla açılan kurslarımıza çocuklarımızın gelmesiyle camilerimiz çiçek açtı.” diyen Yusuf Gönlü şunları söyledi: “Kuran eğitiminin yanı sıra temiz ahlak dersleri veriyoruz, çocuklarımızın büyüklerine birbirlerine karşı sevgi saygılı davranmasını öğretmeye çalışıyoruz. Talebelerimizin yarısı Kuran’a geçmiş durumda diğer yarısı cüzlerin son sayfalarında Kuran’a geçmek üzereler. Doğru telaffuzlu, tecvitli kuran okuma öğretmeye çalışıyoruz.”

    Bütün yaş grubundan insanların kurslara geldiğini belirten Gönlü, çocukların yanı sıra yaşlı ve gençlerin de işlerinden vakit ayırarak Kur’an öğrenmeye geldiklerini söyledi.

    Bahçelievler Cami İmamı Yusuf Gönlü:  “Camilere gelen öğrencilerimize ve onları Kuran’a teşvik eden ailelerine çok teşekkür ediyorum. ‘Camiye koşalım Kur’an’la buluşalım’ mesajımız hakikaten yerini buldu.” diyerek sözlerini bitirdi.

    Ailelerin ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği kurslar 22 Ağustos’a kadar devam edecek.

     

     

     

     

    Bu haber 910 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum