BOŞ ARAZİLER TARIMA KAZANDIRILIYOR...

Kahramanmaraş İl Tarım Müdürlüğünden ''BOŞ ARAZİLER TARIMA KAZANDIRILIYOR''Kampanyası.

    BOŞ ARAZİLER TARIMA KAZANDIRILIYOR...
    24 Aralık 2020 - 15:21 - Güncelleme: 24 Aralık 2020 - 15:49
    Söz konusu arazilerin üretim yapılabilir hale getirilmesiyle ölçek ekonomisine uygun tarım işletmeleri oluşacak, tarımsal üretim miktar ve kalite yönüyle daha güvenli ve güvenilir hale gelecektir. Uygulamayla arazilerin tarımsal niteliğini korumak amacıyla el değiştirebilme imkanları da ortaya konulacak. Bununla birlikte tarım arazilerinin mobilitesi yani alım, satım, kiralama gibi özellikleri artırılacaktır. Böylece tarım arazilerinin kullanıcısı tarafından daha etkin kullanılması, tarım arazileri piyasasında arz ve talep dengesinin düzenlenmesi yoluyla yaklaşık olarak ülkemizde bulunan 2 milyon hektar atıl tarım arazisinin üretime kazandırılması sağlanmış olacaktır.

    Bu kampanyada boş araziler üzerine bölgenin toprak ve iklim şartlarına uygun ceviz,zeytin,vb ürünlerin bunların yanı sıra  kırsal kesimde yem bitkileri ve  nohut,mercimek gibi ürünlerinde  değerlendirmek için ekilecek olduğu belirtildi.
    Kahramanmaraş il genelinde nadasa bırakılmış kırsal kesim başta olmak üzere birçok boş arazileri değerlendirmek adına il tarım müdürlüğünce ''BOŞ ARAZİLER TARIMA KAZANDIRILIYOR''isimli kampanya hazırlık çalışmaları yürütülmekte.Bu kampanya 2021 yılının lk aylarında  uygulanması bekleniyor.

    HABER:GÜLSÜM YENİLMEZ
    Bu haber 875 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum