Boğulma Vakaları Artış Gösterdi

Sıcaklıkların artması ile birlikte ülkemizde ve ilimizde boğulma vakalarında artış meydana geldi.

    Boğulma Vakaları Artış Gösterdi
    12 Ağustos 2014 - 12:17

    Yetkililer, ülkede Kahramanmaraş’ta serinlemek için suya girilmesi sonucu ölüm olaylarının arttığına dikkat çekti. Yapılan tüm uyarılara rağmen, vatandaşlarımızın serinlemek amacıyla hiçbir güvenlik tedbirinin olmadığı barajlara ve göletlere girmeleri sonucunda, son iki ayda ilde bazı vatandaşlar hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlardan birinin 5, diğerlerinin ise 12 – 18 yaş aralığında olması dikkat çekti.

    İlimizde, çok sayıda baraj, gölet akarsu ve hizmete girecek olan sulama kanalı, serinlemek amacıyla suya giren vatandaşlar için ciddi bir risk oluşturduğu belirtildi.

    Vatandaşların yüzme ve serinleme ihtiyaçlarını baraj, gölet ve akarsularda değil, güvenlik tedbirlerinin alındığı Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yüzme tesislerinde ve özel yüzme havuzlarında karşılamaları istendi. Söz konusu havuzlarda yüzme eğitmenleri eşliğinde, vatandaşlar bir yandan serinleme ihtiyaçlarını karşılarken, diğer yandan da spor yapma imkanı bulabiliyor.

    Baraj, gölet, kanal, akarsu gibi yerlerde yüzmenin iyi yüzme bilenler için dahi son derece riskli ve sakıncalı alanlar olduğuna dikkat çekildi. Anne-babaların, hemen her gün ana haber bültenlerinde gördükleri boğulma vakalarının kendi ailelerinde de yaşanabileceğini düşünerek, bu hususta çocuklarına gereken uyarıları yapmaları istendi.

    Bu haber 927 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum