"Binmişler Bir Alamete, Gidiyorlar Kıyamete"

Kahramanmaraş AK Parti Temmuz ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapıldı.

    "Binmişler Bir Alamete, Gidiyorlar Kıyamete"
    20 Temmuz 2014 - 17:30

    Toplantıya, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, eski Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ve üyeler katıldı.

    Toplantının açış konuşmasını yapan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, partinin Filistin davasına sessiz kalmadığını belirterek şunları söyledi:  “İsrail hava saldırılarını kara harekâtıyla desteklemek suretiyle Gazze’de, Filistin’de yeniden büyük bir soykırıma, katliama imza atıyor. Bizler bu zamana kadar başta Sayın Başbakan’ımız olmak üzere tüm AK Parti mensupları Filistin davasına sessiz kalmadık, sürekli eleştirilerimizle, gözyaşlarımızla dualarımızla Filistin davasına destek olduk. Bundan sonra da Filistin davasına sahip çıkmaya Gazzelilere, Batı Şerialılara sahip çıkmaya ve onların mücadelesine destek vermeye devam edeceğiz.”

    “BUNDAN SONRA DA BU ZULÜM DEVAM ETTİĞİ SÜRECE BU PAYLAŞIM DA DEVAM EDECEKTİR”

    Suriye’de 3 yıldır devam eden savaş nedeniyle vatandaşların komşu ülkelere göç ettiğini ifade eden İl Başkanı Doğan, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta meydana gelen eylemlere değindiği konuşmasında şunları dile getirdi: “ Bu göçler sebebiyle Kahramanmaraş’ta da yaklaşık 50 binin üzerinde Suriyeli muhacir misafirimiz 3 yıla yakın zamandan beri bizlerle birlikte yaşıyor. Bu nüfusa rağmen bu güne kadar Suriyeliler tarafından ortaya konulmuş doğrusu büyük bir suç ya da eylem söz konusu olmadı, barış içerisinde, uyum içerisinde Kahramanmaraş’a tamamen adapte olmak suretiyle 3 yıla yakın zamandan beri burada ikamet ediyorlar. Ama son haftalarda bir kısım karanlık odakların tahrik ve teşvikleriyle onların başta çoğunluğu 18 yaşından küçük gençler olmak üzere onları çeşitli şekillerde kandırmasıyla, çeşitli dedi kodu iftira ve yalanlarla maalesef bin kadar halkımızı geçtiğimiz Pazar günü sokaklara döktüler ve Suriyeliler aleyhine çeşitli gösteriler yaptılar. Buradan hem Kahramanmaraşlılara hem Türkiye kamuoyuna şunu belirtmek istiyoruz; Bizim halkımız burada ensar bilinciyle muhacirleri 3 yıla yakın bir zamandan beri misafir ediyor, onlarla evlerini, ekmeklerini paylaşıyor. Bundan sonra da bu zulüm devam ettiği sürece bu paylaşım da devam edecektir. Bu bin kişiye yakın grubun eylemleri hiçbir şekilde 1 milyon 100 bini bulan Kahramanmaraş halkının asla düşünce ve görüşlerini yansıtmamaktadır. Bu eylemleri yapanları kınıyoruz, bu eylemlerin tekrar etmemesi için bizler de elimizden geleni yapıyoruz devletimiz yetkilileri de emniyet mensuplarımız da ellerinden geleni yapıyor. Suriyeli kardeşlerimiz rahat olsun Kahramanmaraş halkı onları seviyor, onları misafir etmeye devam edecek, bundan da hiç kimsenin tereddüdü olmasın.”

    “BİLİYORSUNUZ KURAKLIK VAR, SU KAYNAKLARI BİRÇOK KÖYÜMÜZDE KURUMUŞ DURUMDA”

    Belediye Başkanı seçildiği günden beri yaptıkları çalışmaları anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç şu şekilde konuştu: Kahramanmaraş’ımızın dar gelirli insanlarına, asgari ücretli vatandaşlarımıza inşallah ucuz konut yapacağız, hedefimiz bu ev sahibi yapacağız. Kiracı olmaktan tümden kurtaracağız. Rutin işlerimiz göreve geldiğimizden bu yana yoğun şekilde yürüyor, yüzlerce iş makinemiz arazide, başta stabilize yollar olmaz üzere çalışmakta. Artı asfalt ekiplerimiz durmadan çalışıyor, 4 asfalt ekibimiz arazide, bazıları yama yapıyor bazıları asfalt yollar yapıyor. Ramazan ayıyla ilgili çalışmamız yoğun şekilde devam ediyor. KASKİ’miz, biliyorsunuz kuraklık var, su kaynakları birçok köyümüzde kurumuş durumda, şehir merkezinde önceki kullandığımız su kaynaklarımız neredeyse dörtte bire düştü, Karacasu’da bin 600 litre su alıyorduk, 600 litre civarına düştü. Pınarbaşı kaynaklar 700 litreden 200 litrenin altına düştü. Şu an için Karacasu’ya yeni bir hat bağladık oradan besleme yapıyoruz, 1 ay boyunca çalıştık. Ayvalık barajının arıtmasını çalıştırdık, şu an bin litre civarında su veriyoruz. Yani önceki gibi 2 bin litre suyu şehrimize şu an vermekteyiz bir farklılık yok.”

    “TAM GAZ YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

    “Bürokratik yapılanmamız tamamlanmış sayılır, birkaç tane beklediğimiz, yazışmalarını yaptık Bakanlıklardan atamalarını bekliyoruz. Onlar da bittiğinde tam gaz yolumuza devam edeceğiz.” Şeklinde konuşan Erkoç sözlerine şu şekilde devam etti: “Özel projelerimiz var, hep beraber seçim meydanlarında söylediğimiz seçim vaatlerimiz var. Bunlarla ilgili de çalışmaları başlattık, bunlarla ilgili tahsisler için bakanlıklara başvurduk. Bu özel projelerin de bir kısmının proje ihalelerini yaptık.”

    AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, programda yaptığı konuşmada: "Suriyeliler 3 yıldır buradalar. Ne oldu da aceleniz mi vardı da ramazan günü protestonuzu yapıyorsunuz. Asıl mesele, cumhurbaşkanlığı seçiminde dış politika üzerinden muhalefet yapmaktır." dedi.

    “BU BİR PROVOKASYONDUR, BU KAHRAMANMARAŞ'I TEMSİL EDECEK BİR TEPKİ DEĞİLDİR”

    Suriyelilerin zulümden kaçarak güvenli liman olarak gördükleri Türkiye'ye geldiğini belirten Gül, şunları kaydetti: "Bu gün Kahramanmaraş'ın, devletimizin Suriyelilere kucak açışı bize yakışan bir davranıştır. Bizim gönül coğrafyamızı buralara hapsetmeye kimsenin gücü yetmez. Bizler aynı toprakların çocuklarıyız. Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ta yapılan protestonun kenti temsil etmediğine inanıyoruz. Birkaç kişinin organizasyonuyla bir provokasyon girişimi olduğunu düşünüyorum. Hele bir ramazan gününde, kendi evine hiç tanımadığı birini bile misafir etme kültürüne sahip bu topraklarda, böyle bir durumu asla kabul edecek bir millet değiliz. Bu bir provokasyondur. Bu Kahramanmaraş'ı temsil edecek bir tepki değildir. Sizlere, Sütçü İmam ve Rıdvan Hoca'nın torunları olarak, kucak açmak ve hamiyetperverlik yakışır. Sizlere evlerini açmak yakışır, zaten bunu yapıyorsunuz."

    Çanakkale Savaşı'ndan örnekler veren Gül, Halep, Şam ve Gazze'den insanların Çanakkale'de omuz omuza savaştığını belirterek: "Bu coğrafyanın insanları bizim toprağımıza gelmiş, bize yakışan 'başım gözüm üstüne' demek, onlar için dua etmektir, yardımcı olmaktır." şeklinde konuştu.

    Türkiye'nin büyüklüğünü Suriyelilerin unutmayacağını vurgulayan Gül, "biz bunları istemiyoruz" diye gönderme fikrinin inançlarımıza, dünya görüşümüze yakışmadığını, bu konuda gerekli hassasiyetin taşındığına inandığını kaydetti.

    “ASIL MESELE, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE DIŞ POLİTİKA ÜZERİNDEN MUHALEFET YAPMAKTIR”

    Suriyelilere yönelik eylemlerde asıl meselenin Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu ifade eden Gül şöyle konuştu:  "Suriyeliler 3 yıldır buradalar. Ne oldu da aceleniz mi vardı da Ramazan günü protestonuzu yapıyorsunuz. Asıl mesele, Cumhurbaşkanlığı seçiminde dış politika üzerinden muhalefet yapmaktır. Bunların bir acelesi var. 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanın millet seçecek ya, milletin aklını ne kadar karıştırırız ne kadar provoke ederim, sokağa tıpkı Gezi'de olduğu gibi nasıl karıştırırım onun derdindeler. Bu milletimiz feraset sahibidir. Milletimiz sağduyusu ve basiretiyle, bütün bu oyunları inşallah sona erdirecek ve paçavraya çevirecektir."

    “BU MİLLETE KİMSE TALİMAT VEREMEZ”

    Kimsenin milleti hizaya getiremeyeceğini söyleye Abdülhamit Gül şu şekilde konuştu:  "Ama hala bunlar bu hakaretleri yapıyorlar, demokrasiden bahsediyorlar. Bakın geçtiğimiz günlerde ne dedi bu Kılıçdaroğlu, 'Oy vermeye tıpış tıpış gideceksiniz' dedi. Bu milleti kimse hizaya çekemez arkadaşlar. Bu millete kimse talimat veremez. Bu millete kimse dayatmada bulunamaz. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması Türkiye demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir."

    MHPCHP TRENİNE VAGON OLMUŞ, CHP DE PENSİLVANYA'NIN UYDUSU OLMUŞ”

    Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştiren Gül şöyle konuştu: "Kılıçdaroğlu yalancı görmek istiyorsa aynaya baksın, şaibeli adam görmek istiyorsa aynaya baksın, tutarsız adam görmek istiyorsa aynaya baksın. Aynada kendisini görür, bütün bu vasıflar kendi üzerindedir. Bakın MHP, ya onlar değil mi 12 Eylül öncesinde birbirlerini mahvettiler. Yazık değil mi o hayatını kaybeden gencecik yavrulardan bir özür dileyin bari. Kalkıyorsunuz CHP, MHP el ele veriyorsunuz bir tane aday çıkaramadınız. Rahmetli Türkeş'in kemikleri sızlıyor. MHP, CHP trenine vagon olmuş, CHP de Pensilvanya'nın uydusu olmuş. Binmişler bir alamete, gidiyorlar kıyamete ama millet o kıyamete gitmeyeceği için o trenden iniyor ve AK Parti'nin trenine biniyor.

    Bu haber 1142 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum