Azerbaycan'da Kahramanmaraş Konuşuldu

Şahbazlı, Azerbaycan devlet radyosunda Kahramanmaraş’ı anlattı.

    Azerbaycan'da Kahramanmaraş Konuşuldu
    30 Temmuz 2014 - 22:38

    Kahramanmaraş-Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluk başkanı Tural Şahbazlı, Azerbaycan Devlet radyosu olan Azerbaycan radyosunda “Ünvanımız Azerbaycan” programına katılarak Kahramanmaraş’ı veKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini anlattı.

    Şahbazlı, topluluk olarak Kahramanmaraş ve Azerbaycan’da yaptıkları ve yapacakları iş ve projeleri hakkında bilgi verdi.

    Programda yaptığı açıklamada Türkiye`de ve dünyada madalyası bulunan tek kentin Kahramanmaraş olduğunu belirten Şahbazlı, gelişim açısından da Kahramanmaraş`ın yeni Büyükşehir olmasına rağmen birçok büyükşehirlerle yarışacak kapasitede olduğuna dikkat çekti.

    Öncelikle Kahramanmaraş’ı tanıtan Şahbazlı, Kahramanmaraş’ın Milli Mücadele dönemindekendi kendini kurtaran şehir olduğunu belirterek: “Kahramanmaraş denildiği zaman, Kahramanlık unvanı almış bir kentten bahsediyoruz. Bizler ise artık 2 yıldır Kahramanmaraş`tayız, Allaha çok şükür gurbetlik çekmiyoruz, Kahramanmaraş çok misafirperver bir kenttir. Bu nedenle Kahramanmaraş’ı tercih edecek öğrencilerimize şimdiden ve eminlikle hiçbir sıkıntı yaşamayacakları konusunda garanti veriyoruz.” şeklinde konuştu.

    Şahbazlı program sunucu ekibine Kahramanmaraş Belediyesi tarafından hazırlanan Kahramanmaraş tanıtım kitaplarını hediye etti.

    Bu haber 877 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum