ATATÜRK'Ü ANMA ETKİNLİKLERİ MEHMET AKİF ERSOY KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM ETTİ

Kadriye Çalık Anadolu Lisesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde Atatürk’ü Anma Programı düzenledi. Programa İl Valisi Vahdettin ÖZKAN, Garnizon Komutanı Uğur Bülent Acarbay , Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile vatandaşlar katıldı.

    ATATÜRK'Ü ANMA ETKİNLİKLERİ MEHMET AKİF ERSOY KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM ETTİ
    11 Kasım 2016 - 09:00 - Güncelleme: 11 Kasım 2016 - 09:19

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan program Atatürk’ün fotoğraf ve videoları olan slayt gösterisi ile devam etti. Kadriye Çalık Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bestami Gül konuşmasında şunları dile getirdi;

    ‘’Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olan Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 78. yılında anmak için toplanmış bulunmaktayız. Büyük Önder Atatürk Kurtuluş Savaşında elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek birçok devrimler gerçekleştirmiştir. Onun Türk Milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyetini kurmak olmuştur.

    Mustafa Kemal Atatürk hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan ‘’Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse, manevî mirasçılarım olurlar. ‘’demek suretiyle kurduğu Cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışarak bilim ile ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir. İşte 10 Kasım’da milletçe tuttuğumuz yasa rağmen Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlayarak geçireceğimiz günler olmalıdır. Bu gün bizler onu daha iyi anlayarak düşüncelerinden daha istifade ederek bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız.

    Aramızdan ayrılışının 78. yılında Türk Ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen Büyük Önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha gurur, özlem, sevgi ve saygıyla anıyorum.’’ dedi.

    Programın devamında Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Yüzbaşı Mustafa Kemal Yılmaz ‘’Atatürk’ün Askeri Kişiliği’’ adlı konuşmasında;

    ‘’Mustafa Kemal Atatürk dönemin dünya liderleri içerisinde 20. yüzyıla geçebilen tek liderdir.’’

    ‘’Atatürk gerek muharebe meydanlarında gerekse sosyal, siyasal alanlarda milletini ve sınırlarını korumuş, onu en ümitsiz muharebelerden ve dünyadan zaferler vererek çıkarmış Türkiye Cumhuriyetini kurmuş yüce bir liderdir.’’ dedi.

    Programın devamında Kadriye Çalık Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk'ün sevdiği türküler ve oratoryo sahnelendi.

    Bu haber 881 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum