AŞÇILIK ZENGİN MESLEĞİ OLDU

Geçmişte mesleki sıkıntılar yaşanan aşçılık ve şeflik, şimdilerde "altın çağını" yaşıyor TASFED Başkanı Manav: "Geçmişte Anadolu'da aşçılık meslekten sayılmadığı için kız bile verilmiyordu.

    AŞÇILIK ZENGİN MESLEĞİ OLDU
    16 Ekim 2014 - 12:12 - Güncelleme: 16 Ekim 2014 - 12:16

    Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TASFED) Başkanı Yaşar Yalçın Manav, geçmişte kız verilmeyen aşçılık mesleğinin şimdilerde "altın çağını" yaşadığını söyledi.

    Manav, yaptığı açılamada, aşçılığın dünyanın en popüler ve en zevkli mesleklerinden biri olduğunu, bir ressam gibi beceri ve dikkat istediğini söyledi.

    Her geçen gün gelişen aşçılık ve şeflik mesleğinin ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini belirten Manav, son yıllarda talebin arttığı aşçılıkla ilgili devlet destekli eğitim kurumları açılması gerektiğini ifade etti. 

    Aşçılığın 60 yıl önce önemsenmediğini dile getiren Manav, "Geçmişte Anadolu'da aşçılık meslekten sayılmadığı için kız bile verilmiyordu. Artık zenginler ilgi duymaya başladı. Zengin ailelerin çocukları gidip bir sürü paralar harcayıp aşçı oluyorlar. Artık üniversitenin ekonomi bölümünü bitiren genç, babasına 'ben ekonomi okudum ama aşçılığı tercih ediyorum. Bana bir lokanta açar mısın' diyor" ifadesini kullandı.

    Bu haber 1734 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum