Araçlar Toplum Destekli Şubeye Teslim Edildi

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle araçların anahtarları teslim edildi.

    Araçlar Toplum Destekli Şubeye Teslim Edildi
    06 Ağustos 2014 - 17:02

    Kahramanmaraş Emniyet Asayiş Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği’nin katkılarıyla alınan 4 adet araç Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ne düzenlenen törenle teslim edildi.

    Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen programda Emniyet Asayiş Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneğinin katkılarıyla alınan 4 adet aracın anahtarları teslim edildi.

    Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Kahramanmaraş’ta polis teşkilatının birinci önceliği suç ve suçlularla mücadelede bir nevi koruyucu hekimlik olan suçun meydana gelmesini önlemek özellikle gençlerimizi ve vatandaşlarımızı suç ve suç örgütlerinin tuzağından korumak, onlara güvenli, steril yani suç ortamından mümkün olduğunca uzak çevre tesis etmektir. Bu sayede suçun önlenmesindeki başarı suçla mücadelede daha etkin sonuçların alınmasına ve nihayetinde vatandaşlarımızın polise olan güven ve itimadının sağlanmasına katkı sağlayacaktır. Asıl olan suç ve suçlularla mücadelede vatandaş desteğimizin artarak devamını mümkün kılmaktır.”

    Toplum Destekli Polislik görevlilerinin yaptığı çalışmaların önemli olduğuna dikkat çeken Adalar şöyle konuştu: “Sizler için ne denli bir görev üstlenen toplum destekli polislerimizin önemini bir kez daha hatırlatarak suç ve suçlularla yürüttüğümüz bu mücadelemizde katkı sağlayacağını ümit ettiğim hizmet araçlarımızın teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyor, hizmet alımında mutluluk duyacağımız araçlarımızı teşkilatımıza kazandıran başta Ali Cilve Bey’e ve tüm Emniyet ve Asayiş Derneği üyelerine çalışmalarımıza ve mücadelemize verdikleri katkılardan dolayı muhtarlarımıza şükranlarımı sunarım.”

    Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Adem Kayacı ise konuşmasında şunları ifade etti: “Toplumda güvenlik memnuniyetini sağlamak sadece klasik polisiye yöntemlerinin kullanılmasıyla mümkün değildir. Bu bağlamda Toplum Destekli Polislik ön plana çıkmaktadır. Toplum destekli polisliği birkaç cümle içine sığdırmaya çalışırsak, Toplum Destekli Polislik: güvenlik politikalarında ve stratejilerinde toplumun taleplerini, şikayet ve önerilerini öncelikli olarak göz önünde bulunduran bu doğrultuda proaktif polislik yani suç işlenmeden önce suçu doğuran sebeplerin araştırılarak, suç işlenmesinin önüne geçilmeye çalışılan ve suçla etkin ve hızlı mücadele etmek için bütüncül yaklaşımı esas alan yeni bir polislik anlayışıdır.”

    Konuşmaların ardından satın alınan araçların anahtarları Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

    Programa, İl Jandarma Komutanı Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Emniyet Asayiş Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Ali Cilve, Emniyet Şube Müdürleri ve davetliler katıldı. 

    Bu haber 1308 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum