AÖL kayıt yenileme başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi 3. dönem kayıt yenileme işlemleri için heyecanlı bekleyiş sona erdi, AÖL kayıt yenileme dönemi başladı.

    AÖL kayıt yenileme başladı!
    14 Nisan 2022 - 14:46
    Açık Lise kayıt yenileme işlemleri başladı, milyonlarca AÖL öğrencisi AÖL kayıt yenileme ücretini araştrmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları Temmuz ayında gerçekleşecek ancak AÖL öğrencileri 3. dönem kayıtlarını Nisan ayı içinde tamamlamış olacak. Açık Öğretim Lisesi 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı III. Dönem kayıt yenileme son tarihi MEB AÖL kaydı bulunan ve 3. dönem sınavlarına katılacak olan öğrencilerin gündeminde. 

    AÖL 3. DÖNEM 2022 KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

    Açık Öğretim Lisesi 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı III. Dönem Kayıt Yenileme

    Başvuru Tarihleri: 11 Nisan 2022 – 29 Nisan 2022

    AÖL 3. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNİ KİMLER YAPACAK?

    01 Temmuz 2022 tarihlerinde yapılacak olan 3. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı öğrencilerden sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi (17) yaşını doldurmuş, on sekiz (18) yaşından gün almış olan öğrenciler kayıt yenileme işlemini yaptırabilecek.

    Öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrencilerden 30 Haziran 2005 ve daha önceki doğumlular kayıt yenileme işlemi yaptıracak. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayan AÖL öğrencileri III. Dönem sınavına katılamaz.

     

    AÖL 3. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

    AÖL kayıt yenileme işlemleri yüz yüze yapılacak. Öğrenciler evraklarıyla birlikte İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri'ne başvurarak kayıt yenileme yapabilir. 

     

    AÖL 3. DÖNEM KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

    Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2022 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlendi.


    Bu haber 1656 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum