Andımız Nöbeti Bu Hafta Sultanahmet Milli Eğitim Binası Önünde Tutuldu

Andımız Nöbetlerinin 3.’sü 26 Kasım Pazartesi günü Sultanahmet Milli Eğitim Binası önünde tutuldu. Nöbette TÜRKİYE Gençlik Birliği İl Yöneticisi Uğur Bıçaklıoğlu ve Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Fatih Şube Başkanı Ender Yerge Zeyrek açıklama yaptı. Açıklamaların ardından Andımız okundu.

    Andımız Nöbeti Bu Hafta Sultanahmet Milli Eğitim Binası Önünde Tutuldu
    28 Kasım 2018 - 08:45

    Her hafta devam eden Andımız Nöbetlerinin 26 Kasım Pazartesi günü tutulan 3. nöbeti Sultanahmet Milli Eğitim Binası önünde gerçekleşti. Nöbete Türkiye Gençlik Birliği İstanbul İl Örgütü, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Fatih, Şişli ve Bakırköy şubeleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanan nöbette İstanbul Sancaktepe’de düşen helikopterde şehit olan 4 Mehmetçiğimiz anıldı. Ardından CKD Fatih Şube Başkanı Ender Yerge Zeyrek açıklama yaptı.

    ‘’Türk Milleti olmaktan gurur duymayı, milli değerlerimize, devrimlerimize, cumhuriyetimize sahip çıkmayı, milli birlik ve bütünlüğümüzün sağlanmasını çocuklarımıza öğreten Andımızın yasaklanmasını asla kabul etmiyoruz. Büyük Devrimci Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir.’ tanımı devrimle millet olan Türkiye halkının adıdır. 2013’te kaldırılan Andımız Danıştay kararı ile tekrar okutulması yürürlüğe sokulmuştur. Ancak MEB, kararı temyiz etmiştir. Andımız yeniden okutulana kadar Tüm Türkiye’de her pazartesi nöbetlerimize devam edeceğiz’’

    TGB 173 Üniversite Topluluğunun İmzalarını Milli Eğitim Bakanına Sundu

    Devamında TGB İstanbul İl yöneticisi Uğur Bıçaklıoğlu açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘’Boğaziçi Üniversitesi'nde Türkiye Gençlik Birliği adına Genel Yönetim Kurulu Üyemiz Şafak Erdem, Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk ile bir görüşme gerçekleştirdi. Andımız kaldırıldığından bu yana, Türkiye için Andımıza sahip çıktığımızı aktardı ve 173 üniversite topluluklarından topladığımız imzalardan ve yarattığımız kamuoyundan bahsetti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın; cumhuriyetin kıymetini bilen, vatanına ve milletine bağlı, gerçekten bu vatan için varlığını armağan eden bir gençlik yetiştirmek istiyorsak; Andımızı yeniden okutmaya karar vereceğine kesinlikle bir şüphemiz yok. Mili Eğitim Bakanlığı da bu konuda doğru karar verecektir. Bizler, Atatürkçü, vatanseverler olarak Andımızı yeniden okutmak için bu birlikteliği devam ettireceğiz. Bu işin takipçisi olacağız.’’ İfadelerini kullandı. TGB’nin açıklamasından sonra Andımız okundu. ‘’Ne Mutlu Türk’üm Diyene!’’, ‘’Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’’, ‘’Cumhuriyet Kadını Görev Başında’’ sloganlarının atılmasıyla eylem son buldu.

    Bu haber 778 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum