ALEVİ CEMAATİ RAMAZANDA BİZİM MUHARREMDE BİZİM

Musahip iş adamları derneği başkanı Halil KARADAŞ yaptığı konuşmada; Sayın valim, sevgili canlar, kıymetli misafirler, protokolün değerli üyeleri; hepiniz kıymetli soframıza hoş geldiniz.

    ALEVİ CEMAATİ  RAMAZANDA BİZİM  MUHARREMDE BİZİM
    26 Haziran 2015 - 09:48 - Güncelleme: 26 Haziran 2015 - 16:22

    Değerli misafirlerimiz;

    Ramazan sadece oruç ayı değildir. Aynı zamanda ALLAH’IN kitabı olan KURAN’I KERİM ayıdır. KURAN’I KERİM ramazan ayında indirilmeye başlanmıştır. ve ehli beytin ikinci babası olan ve HZ peygamberin soyunu devam ettiren canlı Kuran olarak bildiğimiz HZ ALİ yine bu ay içerisinde şehadet şerbetini içerek hakka yürümüştür. Bu nedenle RAMAZAN Anadolu’ da yaşayan İslam ın tüm renkleri gibi bizler için de kutsaldır.

    DEĞERLİ MİSAFİRLERİMİZ;

    Bizler ;kökü , mazisi ve istikbali aynı ,ALLAH‘I PEYGAMBERİ,KİTAP!; MÜRŞİDİ bir olan insanlarız .Evet biz Anadolu insanı olarak Alevisi , Sünnisi, Türkü,

    Kürdü, Lazı, Çerkezi ile kurulmuştur. Biz bu maya ile bir araya gelip, programlar yapıp aynı sofralarda birbirimize gönül evlerimizi açıyoruz. Ehli beytin muhabbeti ile kemale eren gönüller hayatlarını medeniyet çerçevesine oturtan insanlardır. Medeni insan kendisi ve çevresi ile barışık yaşayan ,yaşatma ideali içerisinde sürekli kendisini yenileyen ,bölme ,parçalama ve öldürme gibi düşüncelerden uzak olan insanlardır.

    Bu duygu ve düşünce ile yoğrulmuş insanlara,bilhassa orta doğu ve İslam coğrafyasında ihtiyaç vardır. O zaman ölümler biter gözyaşları diner. Herkes kardeşlik ve barış içerisinde başkalarının ülkesinde değil. Kendi ülkelerinde yaşar.

    Sevgili canlar; bu programları karşılıklı olarak arttıralım ki aramızdaki yollar diken tutmasın….

    HAKKA HAMDÜ SENELAR OLSUN Kİ AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYORUZ. ALLAH BİRLİK VE DİRLİGİMİZE DAİM ETSİN.

    BU İSTEK VE ARZU İLE MUHARREM DE GÖRÜSMEK DİLEĞİYLE, dedi.

    Sunni Alevi dostluk iftarında Vali M.Hakan GÜVENÇER,Anadolu Alevi Bektaşı Federasyonu Genel Başkanı Cengiz HARTOĞLU,Dede Süleyman ALAN,Musahip İş Adamları Derneği Genel Başkanı Halil KARADAŞ'ın günün anlam ve önemiyle alakalı konuşma yaptığı dostluğu pekiştirme iftarı samimi ve sıcak bir hava içinde geçti.

    Bu haber 2629 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum