AK Parti Milletvekili Metiner: "Milletimiz Esarete Boyun Eğmez"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Çanakkale’de destan yazan milletimizin, esarete boyun eğmemek için canını ve kanını ortaya koyduğunu belirterek, “Milletimiz esarete asla boyun eğmez” dedi

    AK Parti Milletvekili Metiner: "Milletimiz Esarete Boyun Eğmez"
    18 Mart 2015 - 09:36

    AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Çanakkale’de destan yazan milletimizin, esarete boyun eğmemek için canını ve kanını ortaya koyduğunu belirterek, “Milletimiz esarete asla boyun eğmez” dedi.

    Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Milletimiz, tarihin hiçbir döneminde esarete, dayatmaya, zorbalığa, zulme ve zalimliğe boyun eğmemiştir, eğmeyecektir de. Çanakkale’de destan yazan ecdadımız, bunun en güzel örneğini ortaya koyarak, insanüstü bir başarıya imza atmış, canını, kanını ortaya koyarak, esaretin ölümden daha kötü olduğuna inandığını göstermiştir.” dedi.

    Metiner, “Çanakkale’nin geçilemez olması, milletimizin özgürlük ruhunun, inancının, vatan sevgisinin, millet aşkının geçilemez olması demektir. Milletimiz, cepheye gitmek için can atmış, kadınıyla, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, ülkesini, milletini, namusunu ve özgürlüğünü korumak için düşmana dünyayı dar etmiştir. Bu ruh, inanç ve özgürlük ruhudur ve bu ruh, milletimizin en temel vasfıdır” dedi.

    Çanakkale’de şehit olan tüm Mehmetçiklere Allah’tan rahmet dileyen Metiner, “Onları saygı, minnet ve şükranla anıyor ve bir kez daha Merhum Akif'in terennümüyle diyoruz ki; Ey şehid oğlu şehîd, isteme benden makber, Sana ağucunu açmış duruyor, Peygamber.”

     

    Bu haber 1224 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum