AFAD Lojistik Merkezi Açıldı

Ülke genelinde 22 bölgede kurulan Afad Lojistik depoları Cumhurbaşkanı’nın katılımı ile açıldı.

    AFAD Lojistik Merkezi Açıldı
    19 Şubat 2015 - 16:06

    Her türlü doğal afetlerde, en kısa zamanda müdahale amacıyla, 22 ilde  kurulan AFAD lojistik depoları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı canlı yayınla açıldı.

    22 ilden sembolik olarak Ankara ATO kongre salonundan yapılan canlı yayına,  Erzurum Denizli ve Kahramanmaraş depolarından bağlantı gerçekleştirildi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; AFAD'ın 22 lojistik merkez sayesinde afet veya acil durumda o bölgelerdeki insanlara en süratli şekilde yardım elinin uzatılmasının mümkün olacağını kaydettiği  canlı bağlantılı açılış, yoğun yağmur altında gerçekleşti.

    Başbakanlık AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, açılışta yaptığı konuşmada; Sayın Cumhurbaşkanım bizlere, Büyük Türkiye’nin, sınırları içinde ve dışında, oluşabilecek her türlü afete ve acil duruma karşı hazırlıklı olmamız talimatını verdi. Biz de sizlere kimin ne yapacağını önceden bildiği hazırlıklı bir Türkiye, tek tuşla harekete geçecek entegre bir sistem geliştirme sözü verdik. Bu doğrultuda güçlü bir Afet Yönetim modeli oluşturduk” dedi.

    Kahramanmaraş Türkoğlu’nda bulunan AFAD lojistik depolarının açılışına, Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç ile Ak parti İl başkanı Metin Doğan başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi katıldı.

    Sıra kahramanmaraş’a  geldiğinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Vali Güvençer’e hitaben;“Sayın Valim mikrofon sizde, makas sizde buyurun” diyerek açılışı yapmasını istedi

     Vali Güvençer, hayırlı olsun dilekler, ile birlikte emeği geçenlere teşekkür ederken, protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelasını kestiler.

    Bu haber 888 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum