Adıyaman'da Toplanan Minibüs Şoförleri ;"Yolcular Namusumuzdur"

Adıyaman'da toplanan minibüs şoförleri, araçlarına astıkları 'Yolcular namusumuzdur' yazısı ile Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepki gösterdi.

    Adıyaman'da Toplanan Minibüs Şoförleri ;"Yolcular Namusumuzdur"
    18 Şubat 2015 - 16:33

    Adıyaman'da toplanan minibüs şoförleri, araçlarına astıkları 'Yolcular namusumuzdur' yazısı ile Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepki gösterdi.

    Öğleden sonra Adıyaman Şoförler Odası üyesi minibüs şoförleri Atatürk Bulvarı üzerinde toplandı ve camlarına asılı 'Yolcular namusumuzdur' yazısı ile konvoy oluşturarak şehir içinde dolaştı. Kent turu atarak cinayeti protesto eden şoförler adına Demokrasi Parkı'nda konuşan Adıyaman Şoförler Odası Genel Sekreteri Türabi Bayir, "Şoför esnafı olarakTarsus'ta katledilen Özgecan Aslan kızımıza yapılanı kınamak amacı ile toplandık ve bu vahşeti yapanı şiddetle lanetliyoruz. Bizler ahilik kültürü ile yetişmiş esnaf olarak yolcuları, namusumuz, ailemiz ve velinimetimiz biliyoruz. Özgecan kızımıza bu vahşeti yapanın bizden olmadığı belli, çünkü ahilik kültürü ile yetişen birinin bunu yapması mümkün değildir" diye konuştu.

    Açıklamanın ardından bir süre "Yolcular namusumuzdur" sloganı atan şoförler daha sonra parktan ayrıldı.

    Bu haber 941 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum