4 STK bir başkanla 2 senedir görüşemedi!..

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Yunus Ceren 2020 yılı hayvancılık açısından çok zor geçtiğini ifade ederek yetkilileri eleştirdi. Ceren 'hayvancılığı çok hafife alıyorlar umursamıyorlar' dedi. Kaynak: 4 STK bir başkanla 2 senedir görüşemedi

    4 STK bir başkanla 2 senedir görüşemedi!..
    07 Aralık 2020 - 11:58 - Güncelleme: 09 Aralık 2020 - 09:09

    Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren hayvancılık üzerine değerlendirmelerde bulunan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Yunus Ceren şu ifadeleri kullandı;

     

    "Bu hastalık nedeniyle ülkemiz ve bütün dünya çok zor zamanlardan geçiyor. Bir an önce aşının da bulunmasıyla hastalığı atlatmanın temennisi içerisindeyiz.

     

    2020 yılı hayvancılık açısından diğer bütün yıllara nazaran çok daha kötü bir yıl oldu. Corona hastalığı ve buna bağlı olarak getirilen kısıtlamalar dan ziyade asıl problem yem fiyatlarında. 80 liralık yem 110 lira oldu. Ortalama %40 zam geldi. Ve bu zam tam olarak keyfi nedenlerle yapılmış. herhangi bir girdi maliyeti fazlası ya da döviz kuru nedeniyle değil tamamen keyfi. Kimse hesap sormuyor. Hiç kimse üreticinin yanında yer almıyor. "

     

    Kahramanmaraş'ta siyasetçilerin hayvancılara yeteri kadar önem vermediğini dile getiren Ceren, 4 sivil toplum örgütünün birleşerek 3 kere yazılı talepte bulunduklarını fakat yine de Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşemedik lerin ifade etti.

     

    "Özellikle Kahramanmaraş'ta siyasetçilerimiz hayvancılarımızın yanında yer almıyor. Bize hiçbir faydaları yok. Bakın 4 sivil toplum örgütü birleşerek 3 kere yazılı talepte bulunarak görüşme istedik Kahramanmaraş Büyükşehir belediye başkanından. 2 senedir görüşemiyoruz. Şimdi ben soruyorum, bir sivil toplum örgütü bu şehrin belediye başkanı ile görüşemiyorsa halkımız nasıl görüşecek. Bakın Kurban Bayramı geçirdik bütün hayvancı larımız rezil oldu. Yer sorununu dile getirmek için Büyükşehir belediye Başkanı ile defalarca görüşme talep ettik ve görüşemedik. Hayvancılığı çok hafife alıyorlar, umursamıyorlar."

     

    ETİ PAHALI SATANA HESAP SORULSUN

     

    Dünya ve insanlık için olmazsa olmaz Bir meslek söyleyeceksek bu kesinlikle hayvancılıktır. Şu anki mevcut hastalığın çözümü ve çaresi de yine et yemektir. Et yiyen kişinin bağışıklığı güçlü olur. Tüm vatandaşlarımıza eti tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Bizim üreticimiz eti 28 30 lira fiyatlarında satıyor. Peki soruyoruz bu et neden markette raflarda 60 lira. Bu fiyata satanlar hesap vermeli. Siyasetçilerimiz piyasayı manipüle eden kişileri ve işletmeleri denetlemeler çünkü her şey ortada hiçbir şeyi saklayamazlar. Benim üreticimin satışı belli. Ayrıca etin kalitesi olarak Kahramanmaraş çok şanslı. Benim üreticimi eti Türkiye'de 1 numara. Ayrıca et üretimini ve satışında KDV indirimi istiyoruz. Ette %8 KDV olur mu? Temel ihtiyaç.

    Şu an etin halka satış fiyatı 40 lira olmalı. Her sofraya et girmeli.

     

    Piyasa şartları nedeniyle benim üreticim %50 oranında bitik vaziyete geldi. Hayvanlarımız besleme maliyeti kurtarmadı için kesime gidiyor. Anaç dediğimiz kıymetli hayvanlar. biz bu kıymetli hayvanlarımızı kesime gönderdiğimi sürece emin olun Avrupa kapısında et dileneceğiz. Bakın devlet kilosu 30 liradan bize hayvanı veriyor. Geride 30 liradan sattırıyor. Böyle bir hesap dünyanın neresinde var. Ayrıca şehrimizde 60 lira büyükşehirlerde 70 80 liraya kadar çıkıyor. Biz etin pahalı satılmasından yana değiliz biz dengenin taraftarıyız. Büyükşehirlerdeki vatandaşlarımızda ucuz yesin. Şu an halkta talep yok. Alım gücü düşük olduğu için et tüketilmiyor."





     


    Bu haber 922 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum