19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gaziantep’te coşkuyla kutland

    19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.
    20 Mayıs 2019 - 10:36

    15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, Şahinbey Spor Salonu'nda devam etti. Burada düzenlenen törene; Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

    Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Kölemen, “Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle, dolaşmasının 100. yıl dönümü. O gün, Samsun’un vatanperver insanları ve vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı ruhu aynen taşıyarak sizleri en kalbi selamlarımla selamlıyorum. Gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.” dedi.

    Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu törende, halk oyunları ile jimnastik, tekvando, judo ve karate gösterileri sergilendi.

    Tören sonunda Spor Şehri Gaziantep projesi kapsamında 3 kategori ve 16 branşta, 50 bin sporcunun yarıştığı müsabakalarda derece yapanlara ödülleri Vali Gül, Başkan Şahin ve protokol üyeleri tarafından verildi.

    Bu haber 670 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum