14 Ağustos Zalimlerin Kâbus Günüdür

Kahramanmaraş Kent Meydanında bir araya Genç Memur Sen üyeleri 14 Ağustos Dünya Rabia günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

    14 Ağustos Zalimlerin Kâbus Günüdür
    14 Ağustos 2014 - 16:20

    Kent meydanında toplanan grup, Mısır’da, Gazze’de, Doğu Türkistan’da ve dünyanın bazı yerlerinde insanlığa ve Müslümanlara yapılan zulümleri sloganlar atarak kınadı.

    Meydanda basın açıklaması yapan Genç Memur Sen basın sözcüsü Ali Sarıkaya yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ey İnsanlık, Hürriyete sınırsızca aşık Esma’ların Rabia meydanındaki özgürlük ve demokrasi nidalarını ölüm feryadına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden tam bir yıl geçti. Zalimlerin dünyayı kuşatan barbarlıklarına son vermeyecek misiniz? Zulüm kalesinin burçlarından atılan vahşet oklarının kaç çocuğun daha bağrına saplanmasını bekleyeceksin? Mısır’da darbeci Sisi’nin, Suriye’de cani Esed’in, Gazze’de katil İsrail’in, Doğu Türkistan’da vahşi Çin’in insanlığı katletmesini, insanlık onurunu çiğnemesini daha ne kadar seyredeceksin?”

    Sarıkaya: “Ey ümmet ayağa kalk, ortadoğu’yu ve Arap Yarımadasını küresel sömürü şebekelerin petrol pazarlığı mekanı olmaktan, Siyonist İsrail eliyle Müslüman mezarlığı yapılmaktan sen kurtaracaksın. Ayağa kalk ve unutma, sen Rabia meydanının sahibisin, sen merhamet ve adalet medeniyetinin varisisin, sen kim olduğuna bakmadan mazluma el veren, sen mazlumlar için direniş, insanlık için diriliş simgesisin. Sen yaratılanı Yaratan’dan ötürü seven insanlık zirvesisin.” şeklinde konuştu.

    14 Ağustos dünya Rabia gününün insanlığa birlikte yaşama mesajının verildiği gün olduğunu ifade eden Sarıkaya şu şekilde konuştu: “14 Ağustos insanlığın dünyaya sahip çıktığı gündür 14 Ağustos ümmetin adaleti ve merhameti dünyaya hakim kılmaya karar verdiği gündür. 14 Ağustos Mısır darbecisi Sisi’nin Suriye’nin canisi Esed’in, Filistin ve Gazze kan pazarı kuran Netanyahu yönetimindeki Siyonist katil İsrail’in Doğu Türkistan’da Müslüman kıyımı yapan zalim Çin’in, Mali’de, Arakan’da, Orta Afrika’da Muhammedi bedenleri vahşet ve işkenceyle tanıştıran insanlıktan nasipsiz yönetimlerin, Halep’te, Şengal’de Telefar’de dünyanın farklı yerlerinde farklı dinlere, farklı mezheplere, farklı milletlere mensup mazlumlara zulüm ederek insanlığı katleden zalimlerin kâbus günüdür.14 Ağustos dünya Rabia günüdür. R4BIA günü insanlığın vicdanlara seslenme günüdür. R4BIA günü ümmetin, kim olduğuna bakmaksızın mazlumlara el verme günüdür. R4BIA günü insanlığın ve ümmetin dünyanın bütün zalimlerine birlikte direnme ve diklenme günüdür. R4BIA günü çocuklarımıza gelecek nesillere, dünya insanlığına birlikte yaşayabileceğimizi, birlikte yol alabileceğimizi, zulmü ve zalimleri birlikte bitirebileceğimizi haykırma günüdür.”

    Basın açıklamasının ardından Kent Meydanından Ulu Camiye kadar yürüyen grup olaysız şekilde dağıldı. 

    Bu haber 1081 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum