1-7 KANSER HAFTASI KANSERDEN KORKMUYORUM ETKİNLİĞİ‏

    1-7 KANSER HAFTASI KANSERDEN KORKMUYORUM ETKİNLİĞİ‏
    13 Nisan 2015 - 10:30

    1-7 NİSAN KANSER HAFTASI dolayısıyla ortaokul öğrencileri arasında Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleri ile resim yarışması düzenlenmiştir.
    Resim Yarışmamızın Ödül töreni, Kanser Farkındalık Konferansı ve Türk Sanat Müziği Konseri Necip Fazıl Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla yapılmıştır. Açılış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet YENER; 'Çocuklarımızda erken tanı ve sağlıklı yaşam davranışı geliştirmek amacı ile düzenlediğimiz yarışmada ortaya çıkan eserler bize doğru yolda ilerlediğimizi göstermiştir. Bundan 20 sene sonra ki sağlıklı yetişkinler için gençlere yönelik faaliyetlerimiz devam edecektir.Kanser hem dünyada hem de ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kardiyovasküler hastalıklardan sonra ikinci ölüm sebebi olması açısından önemli bir toplum sağlığı problemidir. kanser %90 oranında çevresel, %10 oranında ise kalıtsal genetik faktörlere bağlı oluşmaktadır. 
    Ülkemizde kanser hastalığı görülme oranlarının artmasıyla birlikte Sağlık Bakanlığının erken tanıya yönelik başlatmış olduğu tarama testleri kapsamında ilimizde de KETEM’lerimizde, İlçe toplum sağlığı merkezlerinde ve aile hekimliklerimizde halkımıza ücretsiz olarak taramalar yapılmaktadır. 
    Ülkemizdeki ulusal tarama programları kapsamında taranabilir kanserler için ilimizdeki, 30 yaş üstü kadınları Rahim ağzı kanseri, 40 yaş üstü kadınları meme kanseri ve 50 yaş üstü kadın ve erkekleri bağırsak kanseri tarama programı için Aile Hekimliklerimiz ile Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’ne davet ediyoruz. 
    Müdürlüğümüz tarafından 
    2013 VE 2014 YILI TARAMA SAYILARIMIZ 
    MEME KANSERİ TARAMASI: 21.379
    RAHİM AĞZI KANSERİ TARAMASI: 20.155
    BAĞIRSAK KANSERİ: 7.232
    taraması yapılmıştır. Daha sonra Necip Fazıl Şehir Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzm.Dr.Erdinç NAYIR tarafından kanser nedir, nasıl teşhis edilir ve nasıl korunulur konulu konferans verilmiştir. Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödülllerinin verilmesi ve katılımcı okullarımız ile Programımıza destek olan KYS yemekçiliğe teşekkür belgesi verilmiştir. Türk Halk Müziği konserinin ardından programımız sona ermiştir.​

    Bu haber 1138 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum